• Посилання скопійовано

Які граничні обсяги доходу діють для фізосіб-«єдинників» у 2022 році: нагадування від ДПС

З 1 січня 2022 року для «єдинників» І-ІІІ груп збільшуються граничні обсяги доходів. Про це поговоримо далі

Які граничні обсяги доходу діють для фізосіб-«єдинників» у 2022 році: нагадування від ДПС

У Головному управлінні ДПС у Луганській області нагадали. Продовжувати застосовувати спрощену систему оподаткування мають право платники єдиного податку за умови неперевищення протягом календарного року обсягу доходу, встановленого для відповідної групи платників єдиного податку.

Так, у 2022 календарному році обсяг доходу ФОП не повинен перевищувати:

  • для першої групи – 1085500 грн (167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року);
  • для другої групи – 5421000 грн (834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року);
  • для третьої групи ФОП та ЮО – 7585500 грн (1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року).

При цьому, у разі перевищення цих обсягів такі платники до суми перевищення зобов’язані застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15 відсотків.

Ці норми визначено п. 291.4 та 293.8 ПКУ.

***

Читайте також:

***

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»