• Посилання скопійовано

ВР зобов’язала автоперевізників мати тахографи

Верховна Рада України в другому читанні і загалом прийняла закон №8029 «Про внесення змін до закону «Про автомобільний транспорт «(щодо впорядкування міжнародних автомобільних перевезень)». «За» ухвалення такого рішення проголосували 268 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Закон запроваджує європейський підхід до процедури видачі документів на право здійснення господарської діяльності у сфері автомобільних перевезень, зобов’язує власників транспортних засобів встановлювати контрольні пристрої — тахографы, забороняє перевезення з третьої країни та (або) до третьої країни нерезидентами України без отримання відповідних дозвільних документів.

У разі здійснення нерезидентами міжнародних перевезень без установлених законом документів штраф збільшується з 50 до 100 н.м.д.г., а у разі відсутності дозволу центрального органу влади на перевезення запроваджується штраф у розмірі 1 000 таких мінімумів.

Також скасовується обов’язковість оформлення окремих ліцензійних карток для причепів та напівпричепів, що використовуються вантажними автомобілями-тягачами.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»