• Посилання скопійовано

На київські дороги планують повернути евакуатори

Сьогодні до Києва можуть повернутися евакуатори. Про це газеті Сегодня повідомив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

"23 січня на засіданні надзвичайної комісії буде прийнято рішення про доцільність повернення евакуаторів на час снігопадів", - сказав Мазурчак.

У мерії хочуть, щоб техніка відвозила припарковані біля узбіч доріг машини, що заважають прибирати дороги, на штрафмайданчики. Проте, пише газета, механізм їх евакуації поки не прописаний.

"Через те, що вже три дні поспіль у Києві не припиняється снігопад, наша снігоприбиральна техніка не справляється з опадами. Ситуація ускладнюється тим, що на дорогах маса неправильно припаркованих машин, які заважають розчищати дороги. В умовах такої надзвичайної ситуації, як зараз, я буду виступати за евакуатори", - сказав Мазурчак.

Якщо сьогодні на надзвичайній комісії пропозицію про евакуатори підтримають, то в найближчі два дні по Києву буде їздити 27 евакуаторів. Як буде працювати механізм вилучення і повернення авто, поки невідомо. Можливо, доведеться сплатити штраф за неправильне паркування (255-340 грн) і оплатити роботу евакуатора. До їх заборони два роки тому водіям доводилося оплачувати навантаження, розвантаження, доставку своїх машин на штрафмайданчик і зберігання там.

Ще не вирішено, чи будуть машини відвозити на штрафмайданчики. Як пише Сегодня, гендиректор Київавтодору Георгій Глинський погодився на процедуру перенесення автомобілів на тротуар на час роботи снігоприбиральної техніки.

"Ми не обговорювали подробиці", - сказав заступник директора Київтранспарксервісу Денис Солобаєнко. А пан Мазурчак каже, що думають все ж відвозити авто порушників.

Як повідомлялося, на минулому тижні з вулиць Києва вивезли 617 тонн снігу. Тим не менш, в Київавтодорі Комсомольській правді в Україні визнали, що не можуть впоратися з пробками на дорогах.

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»