• Посилання скопійовано

З 10.02.2012 р ДАІ отримали право затримати ТЗ на вимогу держвиконавця

Постанова КМУ від 25.01.2012 р. N 54

Ось уже скоро буде майже рік як ми живемо з новим ЗУ «Про виконавче провадження» (нова редакція Закону чинна з 09.03.2011 року), стаття 40 якого дозволяє у разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника державному виконавцю виносити постанову про такий розшук, наприклад, за несплату адмінштрафу або іншої заборгованості.

Ця постанова є обов’язковою для виконання органами внутрішніх справ.

Причому, витрати органів внутрішніх справ, пов’язані з розшуком транспортних засобів боржника, стягуються з боржника за ухвалою суду.

В зв’язку з цим, КМУ вніс зміни до Постанови КМУ від 17.12.2008 року № 1102, яким затверджений Порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках (далі – Порядок), якими, зокрема,

1. підрозділам ДАІ для доставляння та зберігання тимчасово затриманих ТЗ укладати договори з державними підприємствами, які належать до сфери управління МВС. У разі потреби зазначені державні підприємства залучають на конкурсних засадах юр особи недержавної форми власності для надання окремих видів таких послуг. Раніше безпосередньо ДАІ дозволялось укладати зберігання таких ТЗ з юр особами, визначеними на конкурсних засадах.

2. у разі виявлення ТЗ боржника, оголошеного в розшук, уповноважена особа Державтоінспекції негайно тимчасово затримує такий ТЗ та доставляє на спеціальний майданчик чи стоянку.

3. оформлення такого затримання відбувається наступним чином: у присутності двох свідків і представника юрособи, який доставляє ТЗ на спеціальний майданчик чи стоянку, складається акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу. Акт підписують присутні під час його складання особи.Вимоги до інформації, яка має міститись в такому акті перелічені у п.4 Порядку.

4. про тимчасове затримання ТЗ боржника уповноважена особа органу Державтоінспекції повідомляє державному виконавцю протягом трьох діб. Повернення здійснюється за вимогою державного виконавця.

Зазначені зміни у правах підрозділів ДАІ набувають чинності з 10.02.2012 року.

 

Автор: Канарьова Наталія

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»