• Посилання скопійовано

Євросоюз вводить екологічний податок на автомобілі

Новий в Євросоюзі податок на викиди автомобілями парникових газів, який у низці випадків досягає десятки тисяч євро, встановило Європейське екологічне агентство (ЄЕА). Першими під нього потрапили лімузини і машини класу "люкс".

Податок буде братися при купівлі автомобіля. Дата його введення узгоджується зараз керівництвом ЄС з представниками європейської автобудівної промисловості, передає ИТАР-ТАСС.

Як повідомила британська газета Financial Times, в найближчому майбутньому всі, хто захочуть придбати в Євросоюзі "Роллс-Ройс", будуть змушені додатково заплатити 12,5 тис. євро, "Мазераті" - 18 тис. євро, "Ламборгіні" - 17 тис. євро.

Однак найбільший екологічний податок - 40 тис. євро - заплатить володар моделі "Бугатті-Вейрон".

Податок розраховується в залежності від потужності двигуна та обсягів викиду парникових газів, у першу чергу вуглекислого. Нові та більш жорсткі екологічні норми для автотранспорту ЄС вступлять в силу вже в поточному році.

До 2015 року всі автомобілі на дорогах співтовариства повинні будуть відповідати новим вимогам щодо скороченого викиду парникових газів.

Для того, щоб прискорити перехід автобудівної промисловості на нові види двигунів, ЄС вводить зараз додаткові податки. Експерти ЕЕА вже підрахували, що в перші роки дії він буде давати до 10 млрд. євро щорічно. При цьому найбільший податок доведеться платити за машини класу люкс, в середньому по 20 тис. євро за модель.

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»