• Посилання скопійовано

Рукописна довіреність не може розглядатися як належним чином оформлений документ

Чи можливе ввезення авто іноземної реєстрації неризидентом за рукописним дорученням (не нотаріальним)? Чи передбачається переміщення ТЗ іноземної реєстрації неризидентами за дорученням, а саме нотаріально засвідченим?

Щодо переміщення транспортних засобів іноземної реєстрації нерезидентами за довіреністю, в тому числі не за нотаріально засвідченою.
Згідно з пунктом 60 частини 1 статті 4 Митного кодексу України, транспортні засоби особистого користування — наземні транспортні засоби товарних позицій 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни), 8711 згідно з УКТ ЗЕД та причепи до них товарної позиції 8716 згідно з УКТ ЗЕД, плавучі засоби та повітряні судна, що зареєстровані на території відповідної країни, перебувають у власності або тимчасовому користуванні відповідного громадянина та ввозяться або вивозяться цим громадянином кількістю не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію тільки для особистого користування, а не для промислового або комерційного транспортування товарів чи пасажирів за плату або безоплатно.
Відповідно до пункту 2.5 Технології прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення, затвердженої наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державної митної служби України від 11.06.2008 р. №505/642, митний контроль здійснюється посадовою особою митного органу шляхом візуального огляду транспортного засобу, перевірки документів, що підтверджують право власності на транспортний засіб (або користування ним), реєстраційних (технічних) документів, документів, що підтверджують постійне місце проживання особи.
Документом, що підтверджує право користування транспортним засобом, зокрема, може бути й довіреність.
Довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами.
Документи містять такі обов’язкові реквізити: дата, номер, підписи, які можуть засвідчуватися печатками, тощо.
Отже, рукописна довіреність, не засвідчена відповідним чином, не містить обов’язкових реквізитів і не може розглядатися як належним чином оформлений документ.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»