• Посилання скопійовано

ДАІ нагадала, які документи може перевіряти у водіїв

У листі від 16.05.2013 р. №4/1-Н-1331 Департамент ДАІ МВС розповів, які документи водія ТЗ мають право перевіряти співробітники міліції

ДАІ нагадала, які документи може перевіряти у водіїв

Департамент ДАІ МВС України в своєму листі №4/1-Н-133 роз'яснив, що відповідно до положень ст. 16 Закону України "Про дорожній рух" водій зобов'язаний:

- мати при собі та на вимогу працівників міліції (а водії військових ТЗ - на вимогу посадових осіб військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України) пред'являти для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, - страховий поліс (сертифікат) про укладення договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, ліцензійну картку на автомобільний транспортний засіб у разі надання послуг з перевезення пасажирів і небезпечних вантажів;

- виконувати розпорядження працівників міліції, що даються в межах їх компетенції, Правилами дорожнього руху та іншими нормативними актами.

Водночас міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право перевіряти:

- у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;

- у водіїв посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб і відповідність вантажів, що перевозяться, товарно-транспортним документам, наявність поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), а у випадках, передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб.

Таким чином, у разі надання працівником міліції законного розпорядження водію транспортного засобу про необхідність передачі для перевірки визначених законодавством документів, це розпорядження повинно виконуватись відповідно до вищевказаних норм.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»