• Посилання скопійовано

Нетверезих водіїв каратимуть жорсткіше

Верховна рада України суттєво збільшила штрафи за водіння транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного сп'яніння чи під впливом лікарських препаратів

Нетверезих водіїв каратимуть жорсткіше

Відповідний Закон (законопроект №4373) "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції)" було прийнято в цілому у четвер, 7 липня.

Як зауважує "ЗІБ", представники фактично всіх політичних сил виступили на підтримку цього документу, однак водночас майже всі вони наполягали на необхідності встановлення ще більш жорсткіших покарань (відповідні правки не було підтримано).

Закон стосується внесення змін до ст. 130 КУпАП, яка передбачає відповідальність за керування ТЗ особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також низку супутніх правопорушень. Так, штраф виросте до 2 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (40 800 грн - ред.)

Також передбачається, що штраф у випадку скоєння особою правопорушень, передбачених ст. 130 Кодексу, застосовуватиметься разом з позбавленням права керувати транспортним засобом. Максимум - права керувати ТЗ зможуть позбавити на 10 років.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»