• Посилання скопійовано

В Україні подорожчали поліси "Зелена карта"

Вартість страхових полісів “Зелена карта” для виїжджаючих з України за кордон на автотранспорті з 18 лютого збільшилася в середньому на 3,9%

В Україні подорожчали поліси "Зелена карта"

Вартість страхових полісів “Зелена карта”, які є обов’язковими для виїжджаючих з України за кордон на автотранспорті, з 18 лютого збільшилася в середньому на 3,9%, повідомила прес-служба Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) - пише УНІАН.

Згідно з повідомленням, страховий поліс на 15 днів для виїзду з України на легковому автомобілі в країни Європи подорожчав на 26 гривень – до 697 гривень поліс для виїзду в Росію, Білорусь і Молдову – на 19 гривень, до 508 гривень. Вартість річного поліса в Європу зросла на 228 гривень – до 6102 гривень, в Росію, Білорусь і Молдову – на 91 гривню, до 2439 гривень.

Як повідомлялося, процедура перерахунку (коригування) страхових платежів відбувається в зв’язку з коливанням обмінного курсу євро більш ніж на 5% в порівнянні з застосовуваним курсом.

Міжнародна система страхування автоцивільної відповідальності “Зелена карта” функціонує з 1951 року. Основна мета системи – врегулювання претензій потерпілих в ДТП, скоєних за участю іноземних автомобілістів, відповідно до національного законодавства країни події. У 1998 році Україна стала 40-м членом системи.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»