• Посилання скопійовано

У податковому комітеті Ради назвали вартість розмитнення авто на іноземних номерах

Ніна Южаніна озвучила вартість розмитнення вже ввезених автомобілів

У податковому комітеті Ради назвали вартість розмитнення авто на іноземних номерах

Голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Ніна Южаніна заявила, що вартість розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації становитиме 1-1,4 тисячі євро. Про це вона сказала в коментарі "Эспрессо".

"Коли ми порахували, це зовсім невеликі суми сплати митних платежів. Категорія до 2200 см кубічних, 2-я категорія автомобілів, це в районі 1 тис. євро. Наступна категорія - 1,2 - 1,4 тис. євро", - заявила Южаніна.

Вона зазначила, що ставки акцизного збору встановлені в євро залежно від об'єму двигуна. Це рішення стосується автомобілів на іноземних номерах як пізніше 2010 року випуску, так і пізніше 2000 року.

Відповідні зміни будуть внесені в Податковий, Митний та Бюджетний кодекс.

"Це дійсно величезний крок назустріч людям", - підсумувала Южаніна.

Нагадаємо, в Державній фіскальній службі України заявили раніше, що з початку року в Україну було ввезено 164 тисячі автомобілів на іноземній реєстрації.

 

Окрім того, Комітет з питань податкової та митної політики, спільно з представниками громадськості, підготував меморандум щодо розв’язання проблеми власників нерозмитнених автомобілів з іноземними номерами. Про це журналістам повідомила голова комітету, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ніна Южаніна.

«Для вирішення проблеми комітет, разом з представниками громадськості, 6 вересня  працював з 15 години до 24 години. Ми і раніше знаходили точки компромісу в подібних ситуаціях. Але для держави є неприйнятною позиція щодо нульового розмитнення без сплати жодних платежів. Навіть, якщо у нас є 800 тис нерозмитнених автомобілів, не можуть їх власники отримати невстановлену пільгу, порушити усі митні правила, не ставити автомобілі на облік, в той час, коли абсолютна більшість громадян України виконала усі вимоги законодавства. В результаті, ми досягли розуміння того, що ми можемо підписати меморандум, який би визначав наші подальші кроки з розв’язання проблеми», – заявила Ніна Южаніна.

За словами голови комітету, меморандум включає в себе зобов’язання як зі сторони протестуючих власників авто, так і зі сторони держави.

«Ми пообіцяли протестувальникам, що наступного пленарного тижня розглянемо проект закону, який, зокрема, включатиме розділ щодо закриття кордонів України для  ввезення авто з метою тимчасового ввезення або транзиту. Цей розділ має включати внесення змін і в Податковий кодекс, і в інші базові закони правоохоронних органів. Друга частина меморандуму говорить про те, що автомобілі, які вже знаходяться на території України, могли бути поставлені на облік і були розмитнені зі сплатою усіх митних платежів, які встановлені державою. Але ці митні платежі, по зниженій ставці, яка діє для автомобілів не раніше 2010 року випуску, мають бути сплачені. Це буде стосуватися автомобілів не пізніше 2000 року випуску», – повідомила народний депутат.

Ніна Южаніна зазначила, що, згідно меморандуму, на період закриття кордонів для ввезення нових автомобілів, 7 вересня, починає діяти ліберальна норма про непритягнення до адміністративної відповідальності власників автомобілів з іноземними номерами за порушення митних правил.

На підставі: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»