• Посилання скопійовано

Власники авто на єврономерах повинні доплатити – Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що власники автомобілів на єврономерах повинні платити ввізне мито на рівних умовах з іншими автовласниками

Власники авто на єврономерах повинні доплатити – Гройсман

Власники автомобілів на єврономерах повинні платити ввізне мито на рівних умовах з іншими автовласниками. Про це в інтерв'ю НВ розповів прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Я вважаю, що всі повинні бути в рівних умовах. І думаю, що всі повинні розмитнювати автомобілі за правилами, які є для всіх однаковими", - сказав прем'єр.

Він також зазначив, що для цього можна переглянути ввізні ставки і, можливо, щось оптимізувати. За словами Гройсмана, в Україні на авто з єврореєстрацією їздять багато добропорядних людей. Однак, на таких авто також здійснюється велика кількість злочинів, наїздів і вбивств.

"І знайти винуватців неможливо. Такі машини потрібно реєструвати, правильно адмініструвати", - зазначив він.

Також прем'єр нагадав, що уряд подав закон, який є базовим для посилення відповідальності за грубе порушення правил дорожнього руху. У ньому написано про реєстрацію таких автомобілів, щоб можна було чітко розуміти, хто на них їздить.

"Я впевнений, що це буде хороший крок для легалізації тих, хто управляє цим транспортом", - додав Гройсман.

За даними ДФС, станом на 1 листопада 2017 року на території України перебувало понад 383,3 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, у тому числі з порушенням терміну - майже 236,6 тис. автомобілів.

Нагадаємо, що ще в травні минулого року Гройсман заявляв, що уряд готовий взяти участь у підготовці змін до законодавства, що стосуються автомобілів з іноземною реєстрацією.

6-7 вересня під Верховною Радою провели акцію протесту з вимогою ввести доступне розмитнення для авто з єврономерами.

Зараз для громадян України неможлива реєстрація ввезених з-за кордону авто, які не відповідають стандартам Євро-5. Це означає неможливість реєстрації автомобілів старше 2010 року випуску (коли почав діяти цей стандарт) - незалежно від їх технічного стану.

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявляла, що вартість розмитнення авто на єврономерах складе від €1 тис.

Пізніше вона зазначила, що законопроект про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в Україні вже готовий.

У середині листопада в Кабміні заявили про наміри зобов'язати власників транспортних засобів, що тимчасово ввозяться в країну, ставити їх на облік протягом 10 робочих днів.

На початку грудня минулого року ДФС повідомила, що стягнула 38 млн грн штрафів за порушення строків транзиту і термінів тимчасового ввезення автомобілів.

***

Читайте також: Авто на єврономерах пропонують реєструвати

Джерело: NV Бізнес

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»