• Посилання скопійовано

Автомобілі під час продажу не зніматимуть з обліку

Кабмін оновив порядок реєстрації ТЗ і врегулював процедуру реєстрації автомобілів, вилучених у корупціонерів

Автомобілі під час продажу не зніматимуть з обліку

Виключена процедура зняття транспортного засобу з обліку при переході права власності до нового власника. Транспортні засоби при відчуженні будуть перереєструвати - повідомляє ЮРЛІГА.

Відповідні зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів внесені постановою Кабміну від 22.08.2018 р. № 637.

Крім того, перелік документів, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів, доповнений договором купівлі-продажу транспортного засобу, укладеного за результатами прилюдних торгів (аукціону) або електронних торгів, за якими продавцем виступає Нацагентство з розшуку корупційних активів.

Сервісні центри МВС також видаватимуть тимчасовий реєстраційний талон і номерні знаки на автомобіль, який передано керуючому на підставі договору, укладеного з Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Тимчасовий реєстраційний талон видадуть на термін, зазначений у договорі управління.

У разі втрати техпаспорта і номерних знаків транспортного засобу, переданого в управління Нацагентством з розшуку корупційних активів, нове свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки видаються на підставі заяви керуючого і договору управління.

Також уточнено положення розділу «Майно, яке швидко втрачає свою вартість» додатка до постанови Кабміну від 13.09.2017 № 685, що дозволяє більше розкрити право Нацагентства самостійно визначати шлях керування транспортним засобом (реалізація або передача в управління за договором).

***

Читайте також: Боржників позбавили права на продаж особистого автомобіля.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»