• Посилання скопійовано

Нові правила розмитнення «євроблях»пропонують призупинити на 90 днів

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується призупинити дію законів до 1 березня 2019 року

Нові правила розмитнення «євроблях»пропонують призупинити на 90 днів

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року набрали  чинності закони про розмитнення автомобілів  з іноземною реєстрацією та посилення контролю над їх переміщенням і використанням.

А вже через п'ять днів, 30 листопада, у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №9352, яким пропонується:

1. Призупинити дію законів України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» та «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» до 1 березня 2019 року. 

2. Продовжити дію податкової пільги для стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, передбаченої пунктом 15 підрозділу 5  розділу XX «Перехідні положення» ПКУ, до 28 лютого 2019 року.

3. Звільнити громадян України, які порушили з 25 листопада 2018 року до набрання чинності цим Законом умови  ввезення на митну територію України і розмитнення транспортних засобів особистого користування з іноземною реєстрацією, що класифікуються за товарними позиціями 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни), 8711 згідно з УКТ ЗЕД, та причепів до них, що класифікуються за товарною позицією 8716 згідно з УКТ ЗЕД, у кількості однієї одиниці на кожну товарну позицію, від відповідальності за порушення митних правил, податкового та адміністративного законодавства стосовно транспортного засобу, щодо якого не дотримані строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту.

На думку автора законопроекта (нардепа Ю. Дерев'янка), прийняття цього закону дозволить посилити правовий захист власників автомобілів з іноземною реєстрацією, дасть час на створення дієвих правових та економічних умов для реєстрації раніше ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією, та, як наслідок, знизить рівень соціальної напруги щодо цього питання.  

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»