• Посилання скопійовано

Нардепи пропоную продовжити пільговий період розмитнення «євроблях»

У ВРУ зареєстровано законопроект №9522, яким пропонується продовжити пільговий період розмитнення «євроблях» на 90 днів

Нардепи пропоную продовжити пільговий період розмитнення «євроблях»

Нагадуємо, що 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою. Про це ми повідомляли тут.

Проте 1 лютого 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №9522. Ним пропонується внести зміни до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" ПКУ та передбачити дію ставок акцизного податку для легкових транспортних засобів (крім електромобілів та гібридних легкових транспортних засобів) із застосуванням коефіцієнту 0,5 впродовж 180 календарних днів з дня набрання чинності Законом “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів”.

Тобто нардепи пропонують продовжити пільговий період розмитнення «євроблях» на 90 днів.

На думку законотворців, прийняття даного законопроекту позитивно вплине на процес розмитнення легкових транспортних засобів, які перебувають на іноземній реєстрації та ввезені на митну територію України та дасть змогу громадянам легалізувати свої придбані автомобілі, що зараз перебувають в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. 

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»