• Посилання скопійовано

Персональні номерні знаки – за оновленим порядком

Міністерство внутрішніх справ виклало у новій редакції Порядок замовлення, видачі та обліку номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються на індивідуальне замовлення їх власників

Персональні номерні знаки – за оновленим порядком

Наказом МВС від 26.12.2018 р. №1058 викладено у новій редакції Порядок замовлення, видачі та обліку номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються на індивідуальне замовлення їх власників.

Ним передбачено, що індивідуальні номерні знаки (ІНЗ) замовляються лише на ТЗ, які пройшли держреєстрацію в територіальних органах з надання сервісних послуг МВС.

ІНЗ дійсні виключно на території України. Для участі в міжнародному русі використовуються номерні знаки, що відповідають вимогам Конвенції про дорожній рух.

Комбіноване використання реєстраційних номерних знаків ТЗ та ІНЗ, закріплених за певним ТЗ, забороняється.

ІНЗ мають відповідати вимогам постанови КМУ від 11.07.2000 р. №1081 «Про запровадження номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються за індивідуальними замовленнями їх власників» та чинним держстандартам України.

На ІНЗ можна розміщувати: літери; літери і цифри; літери, цифри і графічний елемент; літери і графічний елемент.

Напис на ІНЗ для автомобілів має містити від 3 до 8 символів (від 3 до 8 літер чи від 3 до 7 літер і цифр). Напис на ІНЗ для мотоциклів має містити від 3 до 6 символів (від 2 до 5 літер і цифр). Літер у написі на ІНЗ має бути не менше ніж дві.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування. Станом на 09.02.2019 р. офіційно не опубліковано.

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»