• Посилання скопійовано

Бюджет на ремонт доріг хочуть планувати на три роки

Відповідний законопроект №1041, визначений Президентом як невідкладний, прийнято в І читанні за основу 12 вересня

Бюджет на ремонт доріг хочуть планувати на три роки

ЮРЛІГА розповідає, що нардепи мають намір запровадити середньострокове планування у сфері розвитку та утримання автомобільних доріг загального користування.

Відповідний законопроект №1041 «Про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" (щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування)», визначений Президентом як невідкладний, прийнято в першому читанні за основу на ранковому засіданні Парламенту 12 вересня.

Цей законопроект системно пов'язаний із законопроектом №1064 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування».

Проектом передбачено внести зміни до Закону «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», якими скасовується погодження Комітетом ВР з питань бюджету переліків об'єктів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг.

У законопроекті встановлено, що:

  • Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення з переліком автомобільних доріг, на яких заплановано роботи з нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту, із зазначенням обсягів фінансування таких доріг у розрізі балансоутримувачів, затверджуватиме Кабмін строком на три роки.
  • Складений відповідно до Державної цільової економічної програми щорічний перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення із зазначенням обсягів бюджетних коштів для фінансового забезпечення таких об'єктів затверджуватиме Укравтодор.
  • Переліки об'єктів нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах затверджуватиме Рада міністрів АР Крим, відповідна обласна, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації за погодженням з Укравтодором.

Законопроектом заплановано перехід від системи однорічного планування дорожніх робіт до забезпечення виконання середньо- та довгострокових зобов'язань за договорами на нове будівництво.

Комітет з питань транспорту та інфраструктури підтримав зазначений законопроект.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»