• Посилання скопійовано

Суми штрафів за порушення ПДР використовуватимуть для ремонту доріг

ВРУ 12 вересня ухвалила законопроект №1063. За ним надходження бюджету від штрафів за порушення правил дорожнього руху, а також від штрафів за перевищення максимально допустимої ваги вантажівок, спрямовуватимуть до дорожнього фонду

Суми штрафів за порушення ПДР використовуватимуть для ремонту доріг

За відповідний закон проголосувало 337 депутатів.

«Проєкт спрямований на створення додаткових джерел фінансування дорожнього господарства та фінансування заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху шляхом спрямування адміністративно-господарських штрафів за порушення законодавства про автомобільний транспорт», – йдеться у пояснювальній записці до закону.

Депутати зазначають, що цей закон є доповненням до ухваленого напередодні закону про автоматичне зважування вантажівок під час руху.

Раніше в Укравтодорі повідомляли, що системи автоматичного зважування вантажівок під час руху встановлять на під'їздах до Києва у жовтні.

Раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким запроваджується автоматичне зважування вантажівок та підвищуються штрафи за порушення вимог щодо максимально допустимої ваги вантажів.

У вересні 2018 року голова Укравтодору Славомір Новак повідомляв, що на під’їздах до Києва почали будувати 6 автоматичних пунктів для зважування автомобілів.

***

Читайте також: ВРУ встановила штрафи за руйнування доріг перевантаженим транспортом

Джерело: Громадське радіо

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»