• Посилання скопійовано

Договори автоцивілки: з 21 вересня – нові бланки та збільшені розміри страхових сум

Страхові суми тепер становлять: 130 тис. грн — за шкоду, заподіяну майну потерпілих, 260 тис. грн — за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих (на одного потерпілого). Крім того, змінилися бланки автоцивілки

Договори автоцивілки: з 21 вересня – нові бланки та збільшені розміри страхових сум

21 вересня 2019 року набрали чинності розпорядження Нацкомфінпослуг:

1) від 09.04.2019 р. № 538 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів з питань обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

Цим документом, зокрема, збільшено розміри страхових сум за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів:

  • за шкоду, заподіяну майну потерпілих, - зі 100 000 грн до 130 000 грн на одного потерпілого;
  • за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, -  зі 200 000 грн до 260 000 грн на одного потерпілого.

Крім того, викладено у новій редакції:

 

2) від 08.08.2019 р. №1514 "Про внесення змін до розпорядження Нацкомфінпослуг від 14 грудня 2017 року № 4498". Ним викладено у новій редакцї:

  • Зразок та технічний опис поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;
  • Зразок візуальної форми та технічний опис поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання внутрішнього електронного договору;
  • Зразок та технічний опис спеціального знака, що видається страхувальнику при укладенні договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Бланки полісів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, виготовлені до набрання чинності розпорядженням №1514, можуть використовуватись для укладення договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів до 1 березня 2020 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»