• Посилання скопійовано

Затверджено порядок ведення реєстру суб'єктів проведення обов'язкового техконтролю ТЗ

Цей Порядок визначає механізм ведення Головним сервісним центром МВС реєстру суб'єктів проведення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів

Затверджено порядок ведення реєстру суб'єктів проведення обов'язкового техконтролю ТЗ

МВС наказом від 28.08.2019 р. №736 (зареєстрований в Мін'юсті 18.09.2019 р. за №1036/34007) затвердило Порядок ведення реєстру суб'єктів проведення обов'язкового технічного контролю.

Цей Порядок визначає механізм ведення Головним сервісним центром МВС реєстру суб'єктів проведення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів (далі - реєстр СОТК).

Реєстр СОТК є складовою частиною Єдиного державного реєстру транспортних засобів (далі - ЄДР ТЗ). Він є функціональною підсистемою ЄДР ТЗ, яка містить дані про суб'єкта проведення обов'язкового технічного контролю (далі - виконавець), його пункти технічного контролю та відокремлені підрозділи (за наявності), матеріально-технічну базу і персонал, категорії та призначення транспортних засобів, які виконавець має право перевіряти, адреси місця проведення обов'язкового технічного контролю.

Головний сервісний центр МВС забезпечує відповідність даних про виконавця, що вносяться до реєстру СОТК, даним документів, що надійшли з Мінінфраструктури, на підставі яких здійснюється їх внесення.

Підставами для внесення даних про виконавця до реєстру СОТК є:

  • письмова інформація Мінінфраструктури про відповідність поданих суб'єктом господарювання документів вимогам пунктів 5, 6 Порядку проведення ОТК;
  • повідомлення про відповідність матеріально-технічної бази та персоналу вимогам щодо проведення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів (далі - повідомлення про МТБ) за формою, установленою додатком 1 до Порядку проведення ОТК, а також копії правовстановлюючих документів на право володіння чи користування земельною ділянкою та виробничими будівлями, у разі використання пересувного устатковання - копії документів на транспортний засіб, що використовується для забезпечення діяльності, та завірені суб'єктом господарювання (фізичною особою - підприємцем) кольорові фотографії (13 х 18 сантиметрів) з відображенням усіх місць надання послуги (загальний вигляд території з виробничим приміщенням, робочі місця з установленим обладнанням та вигляд обладнаного місця прийому громадян);
  • засвідчена підписом суб'єкта господарювання та скріплена печаткою (за наявності) копія атестата про акредитацію органу з оцінки відповідності згідно із Законом України "Про акредитацію органів з оцінки відповідності" разом зі сферою акредитації, наведеної в додатку до атестата про акредитацію, що є його невід'ємною частиною, а також паспортом, що містить інформацію про устатковання та персонал (далі - паспорт виконавця), відповідно до додатка 1 до Порядку проведення ОТК.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 30.09.2019 р. не опублікований.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»