• Посилання скопійовано

МВС оновило правила підготовки водіїв для автошкіл

Викладено у новій редакції Інструкцію про організацію та здійснення моніторингу за підготовкою, перепідготовкою і підвищенням кваліфікації водіїв транспортних засобів

МВС оновило правила підготовки водіїв для автошкіл

МВС наказом від 27.12.2019 р. №1110 (зареєстрований в Мін'юсті 06.02.2020 р. за №139/34422) виклало у новій редакції Інструкцію про організацію та здійснення моніторингу за підготовкою, перепідготовкою і підвищенням кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Ця Інструкція визначає процедуру організації та здійснення територіальними органами з надання сервісних послуг МВС моніторингу процесу підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів закладами, їх філіями (іншими відокремленими підрозділами), які проводять таку підготовку (далі - заклади).

Поширюється Інструкція на заклади, які проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, незалежно від їх форми власності та підпорядкування.

У документі прописано, що підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, що експлуатуються на вулично-дорожній мережі загального користування, проводиться акредитованими у визначеному законодавством порядку закладами, що зареєстровані в територіальних сервісних центрах МВС (далі - ТСЦ МВС) за їх місцезнаходженням. У разі якщо зазначена діяльність здійснюється філією (іншим відокремленим підрозділом), така філія (інший відокремлений підрозділ) обліковується в ТСЦ МВС за її (його) місцезнаходженням.

Заклади мають розробляти на основі типових навчальних програм, затверджених КМУ, робочі програми і плани з підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, що погоджуються з регіональними сервісними центрами МВС за місцезнаходженням закладів.

Заклади, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері професійної (професійно-технічної) освіти, розробляють та затверджують свої робочі плани й освітні програми на підставі державних стандартів професійної (професійно-технічної) освіти.

Підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації водіїв можуть проводитися за денною або вечірньою (змінною) формою, з відривом і без відриву від виробництва.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 12.02.2020 р. не опублікований.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»