• Посилання скопійовано

Нацкомфінпослуг встановила правила використання електронного поліса страхування авто

З 01.07.2020 року одночасно з паперовими «Зеленими картками» дозволятиметься використання міжнародних страхових сертифікатів, укладених за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку

Нацкомфінпослуг встановила правила використання електронного поліса страхування авто

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, інформує, що відповідно до подання Моторного (транспортного) страхового бюро України на виконання вимог Процедурних правил Ради Бюро міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка», Нацкомфінпослуг прийнято розпорядження від 30.04.2020 р. №841 «Про затвердження зразка візуальної форми та технічного опису візуальної форми поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання електронного договору міжнародного страхування», яке набирає чинності з дня його прийняття.

Генеральна Асамблея Ради Бюро міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка» в червні 2019 року постановила, що з 01.07.2020, одночасно із міжнародними страховими сертифікатами «Зелена картка», виготовленими на паперових бланках зеленого кольору, дозволятиметься використання міжнародних страхових сертифікатів, укладених за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку та роздрукованих на паперових носіях.

Оскільки розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 01.07.2010 р. №529 «Про затвердження зразка типового поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на умовах міжнародної системи автострахування «Зелена картка»» затверджено тільки зразок паперової форми типового поліса, виникла необхідність затвердження зразку та технічного опису візуальної форми поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання електронного договору міжнародного страхування.

Розпорядженням були затверджені зразки таких документів з обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів:

Зразок візуальної форми поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання електронного договору міжнародного страхування;

Технічний опис візуальної форми поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання електронного договору міжнародного страхування.

Прийняття розпорядження дозволить учасникам ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів укладати електронні договори міжнародного страхування з одночасною реєстрацією в ЄЦБД МТСБУ, що підвищить захист споживачів фінансових послуг шляхом унеможливлення підробки та фальсифікації таких договорів.

Джерело: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»