• Посилання скопійовано

Мінінфраструктури розпочало проєкт з оцифрування місцевих автошляхів

Проєкт з оцифрування мережі місцевих автошляхів має забезпечити збір геокоординат доріг

Мінінфраструктури розпочало проєкт з оцифрування місцевих автошляхів

Міністерство інфраструктури України ініціює проєкт з оцифрування мережі місцевих автошляхів для забезпечення збору геокоординат доріг, а також створення окремої бази даних і сервісу для паспортизації місцевої мережі, які будуть доступні всім обласним державним адміністраціям. Відтак, вже у цьому році заплановано розпочати першу фазу проєкту DigitalRoad зі створення е-паспортів доріг місцевого значення та побудови каналізації для волоконно-оптичного зв’язку. Крім цього, спільно з TAPAS відомство працює над проєктом «Прозора інфраструктура».

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час круглого столу «Місцеві дороги – 2020: підбиття попередніх підсумків ремонтно-будівельного сезону» сьогодні, 2 жовтня. Захід став можливим завдяки підтримки програми USAID/ВзаємоДія.

«У партнерстві з CoST ми започатковуємо постійний діалог з представниками регіональних дорожніх підрозділів щодо створення якісної дорожньої мережі місцевих автошляхів. Укравтодор вже задав темп із відновлення доріг державного значення. І ми маємо запозичувати цей досвід для ремонту та будівництва якісних місцевих доріг, долаючи всі можливі складнощі, які виникають.  Зараз впроваджується проєкт “Прозора інфраструктура”, яким вже незабаром зможуть користуватися як і всі охочі, так і обласні державні адміністрації для планування своєї діяльності з відновлення мережі місцевих доріг. Це дозволить  здійснювати дієвий моніторинг на місцях, а також формувати автоматичні звітності та візуалізації на картах об’єктів ремонтів доріг. Запрошую всіх співпрацювати з CoST у цьому напрямку та максимально використовувати ті можливості, які для вас створює Міністерство та наші партнери», – зазначив Владислав Криклій.

Відтак, Міністерство активно працює над підвищенням контролю за будівництвом – створенням системи управління інфраструктурними будівельними проєктами з наданням онлайн інформації на порталі «Прозоре будівництво». Перша частина проєкту буде реалізована у 4-му кварталі 2020 року, друга – у 2021-му та міститиме додаткові інструменти контролю, відображення у режимі реального часу з можливістю відстеження керівництвом держави.

За словами Владислава Криклія, очікуваний термін завершення всіх робіт зі створення системи – лютий 2021 року. Разом з тим, друга фаза проєкту DigitalRoad з оцифрування доріг місцевого значення запланована на 4-й квартал 2021-го.

Участь у заході також взяли заступник Міністра інфраструктури Дмитро Живицький, виконавчий директор CoST Ukraine Святослав Абрамов, заступник директора Департаменту розвитку мережі доріг Укравтодору Андрій Чабанівський, директор ДП «ДерждорНДІ» Артем Безуглий, представники профільних підрозділів ОДА та регіональних підрозділів Укравтодору.

Оперативна інформація – на телеграм-каналі.

Джерело: Міністерство інфраструктури

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»