• Посилання скопійовано

Уряд спростив реєстрацію технологічних транспортних засобів

Оновленим Порядком передбачається спростити технічний огляд технологічних транспортних засобів, шляхом зменшення кількості необхідних документів

Уряд спростив реєстрацію технологічних транспортних засобів

28 грудня 2021 року Кабінет Міністрів України удосконалив Порядок реєстрації та ведення обліку великотоннажних й технологічних транспортних засобів.

«Нововведення дозволить значно зменшити фінансове та часове навантаження як на підприємців, які виробляють та вводять в обіг технологічні транспортні засоби, так  і на споживачів, що купують та реєструють їх. Оновлені форми вже оцифровані і після швидких організаційних заходів будуть доступні роботодавцям в електронному форматі», – зазначив заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Зокрема, оновленим Порядком передбачається:

  • спростити технічний огляд технологічних транспортних засобів, шляхом зменшення кількості необхідних документів; 
  • скасувати талон про технічний огляд;
  • запровадити цифрове підтвердження своїх дій власниками технологічних транспортних засобів та експертами, що проводять технічний огляд технологічних транспортних засобів (електронним підписом).

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»