• Посилання скопійовано

Для українських водіїв тимчасово скасували один зі штрафів

З 1 травня поліція не штрафує українських водіїв за не включені денні ходові вогні або ближнє світло фар поза містами та селами

Для українських водіїв тимчасово скасували один зі штрафів

«Сьогодні» розповідає, яких штрафів можна уникнути водіям в Україні до осені.

З 1 травня поліція не штрафуватиме українських водіїв за не включені денні ходові вогні або ближнє світло фар поза містами та селами.

Про це йдеться у Правилах дорожнього руху України.

Справа в тому, що такий вид штрафу діє лише у певний час, а саме, з 1 жовтня по 1 травня. В цей період усі автомобілі поза населеними пунктами мають включати денні ходові вогні, а якщо їх немає, то ближнє світло фар.

Штраф за невиконання цієї вимоги становить до 510 гривень, а потрібні такі обмеження для того, щоб знизити кількість ДТП, які відбуваються через погану погоду.

 

Ціни на пальне в Україні

Уряд підвищив граничні торговельні надбавки на пальне і одразу після цього рішення популярні мережі АЗС різко підвищили ціни на бензин та дизель.

Згідно з моніторингом «Консалтингової групи А-95», на заправках WOG і ОККО ціна бензину А-95 зросла на 1,95 грн/л і тепер становить 36,05 грн/л. Дизпальне у цих мережах подорожчало на 2 грн і тепер вартує 40,66 грн/л.

Заправні станції компанії «Укрнафта» теж підвищили ціни, зокрема, бензин марки А-92 подорожчав до 35,05 грн/л, А-95 – до 36,05 грн/л, дизпальне – до 40,66 грн/л.

***

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»