• Посилання скопійовано

Уряд скасував обов’язок приклеювати на скло авто мітку про техконтроль

Кабмін на період воєнного стану та протягом 90 днів після припинення скасував вимогу щодо розміщення самоклейної мітки радіочастотної ідентифікації в правій верхній частині вітрового скла на ТЗ, що підлягає обов’язковому технічному контролю

Уряд скасував обов’язок приклеювати на скло авто мітку про техконтроль

Кабмін постановою від 19.08.2022 р. №944 встановив, що на період воєнного стану та протягом 90 днів після його припинення або скасування:

  • вимога щодо розміщення самоклейної мітки радіочастотної ідентифікації в правій верхній частині вітрового скла на транспортному засобі, що підлягає обов’язковому технічному контролю, не застосовується;
  • суб’єкти проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, які отримали бланки протоколів перевірки технічного стану транспортного засобу до набрання чинності цією постановою, використовують їх до повного витрачання.

Відповідні зміни внесено до Правил дорожнього руху та Порядку проведення обов’язкового технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, технічного опису та зразка протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу.

Постанова набере чинності з дня її опублікування. Постанова почала діяти з 30 серпня через її опублікування в "Урядовому курʼєрі". 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»