• Посилання скопійовано

З 1 січня отримати права водіїв стало дешевше, а закордонний паспорт — дорожче

У ДАІ набрали чинності нові тарифи на платні послуги. З 1 січня набрала чинності відповідна постанова Кабінету Міністрів.

Кількість платежів скоротилася, вартість документів для оформлення автотранспорту знизилася як мінімум удвічі, повідомляють «Подробиці». Видача посвідчення водія після складання іспитів тепер коштує 273 грн (раніше ? 443 грн). Така сама ціна — і за зміну категорії водія. За реєстрацію і перереєстрацію іномарки також сплачуватимемо менше: 606 грн проти 740. Дешевше обійдеться і пакет документів для оформлення вітчизняного автотранспорту. Вартість бланків і номерних знаків також знизилася, але не набагато. Всього ж зі 107 платних послуг ДАІ залишилося 45.

«Якщо ми знижуємо вартість послуг для населення, то люди повинні сприймати це позитивно. Інше питання — скільки через це втрачатиме МВС. Можливо, у держави є інші способи наповнити бюджет не за рахунок цих послуг. Мені здається, що певний запас міцності у нас має бути», — зазначив заступник начальника ДАІ України Володимир Резников.

Як вже повідомляв «Багнет», вартість деяких адмінпослуг при оформленні документів, навпаки, зросла. Це стосується, зокрема, отримання закордонного паспорта. При цьому йдеться тільки про оплату процесу отримання документа, вартість бланків закордонних паспортів не змінилася.

Нагадаємо: 26 жовтня 2011 р. Кабінет Міністрів України видав Постанову №1098 «Деякі питання надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ і Державної міграційної служби платних послуг», яка набрала чинності 1 січня 2012 р.

Документом затверджено перелік і розмір платних послуг, що надаються цими державними органами. У розділі I «Адміністративні послуги», пункті 27 «Оформлення і видача підрозділами ДМС» переліку платних послуг зазначено, що вартість послуг ДМС з оформлення і видачі «паспорта громадянина України для виїзду за кордон» становить 87 грн 15 коп.

Раніше ця сума становила 10 грн 28 коп. Зауважимо, що сума, яку сплачують українці при отриманні проїзного документа, складається з вартості виробництва бланка документа, сплати державного мита до бюджету України та оплати послуг державних органів (паспортних підрозділів при МВС України або Державної міграційної служби — ДМС).

 

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»