• Посилання скопійовано

Візи до Болгарії подорожчали. Платити доведеться усім

Подорожі до Болгарії подорожчають. Із початку липня доведеться більше платити за оформлення дозволу на в’їзд. Адже при консульстві цієї держави відкриють візовий центр, за послуги якого додатково братимуть 25 євро.

Під час оформлення візи до Болгарії, крім консульського збору, який становить 35 євро, доведеться сплачувати ще 25 за послуги візового центру. Його мають відкрити 6 липня. У турагентствах кажуть: це на 10 ? 15 євро менше, ніж беруть подібні установи при представництвах інших держав. Але в міністерстві закордонних справ переконані: потік відпочивальників зменшиться.

Олег Волошин, директор департаменту інформаційної політики МЗС: «Болгарія не є членом шенгенської зони. І в принципі вони мають право встановлювати такі ціни на свої візи, які вони хочуть встановлювати. У результаті Болгарія просто втратить частину туристичного потоку і, власне, туристичні оператори змусять болгарський уряд переглянути цю ситуацію з візами».

За послуги візового центру доведеться платити дітям, студентам та пенсіонерам, які не працюють. Досі вони отримували дозволи безкоштовно. Виняток зробили тільки для дітей до 6 років. Та в туристичних компаніях вважають: Болгарія все одно залишиться для українців однією з найбільш відвідуваних держав улітку.

Олена Бухно, член президії Асоціації лідерів туристичного бізнесу: «Цей напрямок є досить популярним. Він входить до десятки найпопулярніших напрямків для відпочинку. І щороку у Болгарії відпочивають майже 60 тисяч туристів. Вона історично давно знайома жителям України, скажімо так. Вона є бюджетною порівняно з багатьма іншими пропозиціями».

Тепер тиждень відпочинку у цій країні для двох осіб обійдеться приблизно у 600 ? 640 євро. Із перельотом, проживанням у дво-, тризірковому готелі та сніданками. Наприкінці липня ж вони зростуть, бо почнеться гарячий сезон. Мандрівка на 7 днів коштуватиме близько 700 євро.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»