• Посилання скопійовано

Загальна вартість оформлення закордонного паспорта залишається незмінною

На сьогодні загальна сума обов’язкових платежів при оформленні закордонного паспорта залишається незмінною – це 377 грн. 15 коп.

Загальна вартість оформлення закордонного паспорта залишається незмінною

Про основні завдання Державної міграційної служби України, результати роботи у 2013 році та заходи, які вжито протягом останнього часу у напрямку спрощення процедур надання адміністративних послуг громадянам, розповів її Голова ДМС Микола Ковальчук на брифінгу для ЗМІ.

Головною проблемою у діяльності Служби, за словами Голови ДМС України, є недостатня чисельність працівників, адже 50 відсотків територіальних підрозділів ДМС мають штатну чисельність у 2-3 співробітники.

В рамках приведення міграційного законодавства до європейських стандартів на Державну міграційну службу України покладено функції, які до цього часу виконувалися підрозділами МВС та підприємствами з обслуговування житлового фонду. За проведеними ДМС розрахунками, для повноцінного виконання цих функцій необхідно збільшення загальної штатної чисельності територіальних підрозділів щонайменше на 4100 осіб.

Відповідаючи на запитання про платежі при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон, Микола Ковальчук підкреслив, що Вищим адміністративним судом України було винесено два протилежних за змістом рішення щодо платежів при оформленні закордонного паспорту. Така ситуація пов'язана з тим, що платежі при оформленні паспортів регулюють одразу кілька документів - дві постанови і один декрет Кабінету Міністрів України.

Тому міграційна служба звернулася до Верховного Суду, який постановив повторно розглянути документи громадянина. При цьому, всі акти законодавства, які визначають платежі, залишаються чинними, а тому ДМС, як орган виконавчої влади, зобов’язана їх виконувати. Таким чином, станом на сьогодні загальна сума обов’язкових платежів при оформленні закордонного паспорта залишається незмінною – це 377 грн. 15 коп. при оформленні протягом місяця та 634 грн. 30 коп. при оформленні протягом 10 робочих днів.

Микола Ковальчук також зазначив, що найближчим часом питання вартості адміністративних послуг будуть врегульовані на законодавчому рівні – тоді у питаннях платежів при оформленні закордонного паспорта буде поставлено крапку.

Під час брифінгу оприлюднені основні показники діяльності міграційної служби у 2013 році:

- Оформлено та видано понад 1,1 млн. паспортів громадянина України та понад 1,3 млн.  паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

- Оформлено набуття громадянства України за територіальним походженням у спрощеному порядку понад 8,3 тис. особам.

- Розглянуто та підготовлено для розгляду Комісії при Президентові України з питань громадянства 1845 справ про прийняття до громадянства України та 122 справи про втрату громадянства України.

- Оформлено понад 9,5 тис. дозволів на виїзд на постійне місце проживання.

- Розглянуто 994 заяви про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. При цьому 75 осіб визнано біженцями, 141 – особами, які потребують додаткового захисту (найбільше заяв подано вихідцями з Сирії та Афганістану).

- Продовжено строк перебування на території України 20,3 тисячі іноземців та осіб без громадянства.

- Видано понад 28,1 тис. посвідок на постійне проживання та 59,6 тис. посвідок на тимчасове проживання.

- Розглянуто 205 запитів іноземних держав про реадмісію осіб.

- Оформлено 14 тис. запрошень для іноземців.

- Складено протоколів про притягнення до відповідальності за порушення міграційного законодавства України 362 тис.

Джерело: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»