• Посилання скопійовано

Затверджено порядок надання допомоги населенню Донецької та Луганської областей

Кабмін затвердив порядок, який визначає механізм надання, розподілу і видачі гуманітарної та іншої допомоги населенню Донецької та Луганської областей

Кабмін постановою від 30.01.2015 р. № 21 затвердив Порядок надання гуманітарної та іншої допомоги населенню Донецької та Луганської областей.

Розподіл допомоги здійснюється Донецькою і Луганською облдержадміністраціями. З метою підвищення ефективності та сприяння відкритості і прозорості процесу розподілу допомоги можуть залучатися представники органів місцевого самоврядування, благодійних, волонтерських та інших громадських організацій (за згодою).

Рішення про розподіл допомоги приймається Донецькою і Луганською облдержадміністраціями з урахуванням потреб населення адміністративно-територіальних одиниць на підставі поданих райдержадміністраціями відомостей про номенклатуру і обсяг необхідної допомоги (подаються щотижня).

Рішення про розподіл допомоги оприлюднюється протягом одного робочого дня на офіційному веб-сайті Донецької і Луганської облдержадміністрацій. На підставі цього рішення забезпечується  обов’язкове маркування допомоги шляхом нанесення на етикетку, ярлик або безпосередньо на зовнішню чи внутрішню упаковку товару:

 - клейма (печатки) “Гуманітарна допомога. Продаж заборонено”,

 - наклейки із зображенням державної символіки України:

Товари маркуються так, щоб під час огляду упаковки або безпосередньо товарів клеймо (печатку) та державну символіку України було видно повністю і чітко.

Райдержадміністрації та органи місцевого самоврядування  після отримання допомоги забезпечують інформування населення про надання допомоги та організовують її безпосередню видачу населенню або передачу юрособам для видачі допомоги безпосередньо її набувачам.

Під час видачі допомоги населенню ведуться списки її набувачів, в яких зазначаються:

  • ПІБ особи, якій надано допомогу;
  • серія, номер, дата видачі паспорта (свідоцтва про народження) або іншого документа, що посвідчує особу, найменування органу, що його видав;
  • адреса місця фактичного проживання та контактна інформація;
  • підпис особи, яка отримує допомогу, або її законного представника (одного з подружжя або батьків, усиновлювача, опікуна тощо).

Узагальнена інформація про надану допомогу буде щомісяця оприлюднюватися на офіційному веб-сайті відповідної облдержадміністрації.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»