• Посилання скопійовано

Держприкордонслужба нагадує правила перетину дітьми адміністративної межі з Кримом

Пропуск громадян України, які не досягли 16-річного віку, до або з тимчасово окупованої території України за свідоцтвами про народження не здійснюється

Держприкордонслужба нагадує правила перетину дітьми адміністративної межі з Кримом

Державна прикордонна служба України ще раз нагадує, що порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 року № 367.

Зокрема, в’їзд на тимчасово окуповану територію України, або виїзд з неї, громадян України, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за умови пред’явлення паспорта громадянина України, або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або проїзного документа дитини з дотриманням вимог, передбачених для таких осіб пунктами 3-6 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою КМУ від 27.01.1995 р. № 57.

Виїзд з тимчасово окупованої території України громадян України, які не досягли 16-річного віку, здійснюється через контрольні пункти за умови пред'явлення паспорта громадянина України, або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або проїзного документа дитини у супроводі одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників чи в супроводі інших осіб, уповноважених одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників.

Звертаємо увагу, що пропуск громадян України, які не досягли 16-річного віку, до або з тимчасово окупованої території України за свідоцтвами про народження не здійснюється.

Однак стосовно громадян, які прямують з тимчасово окупованої території АР Крим на материкову частину України разом з дитиною, і мають тільки свідоцтво про народження, приймаються окремі рішення про пропуск, у зв’язку із неможливістю отримати на окупованій території будь-які українські документи.

У разі, виникнення питань, або виявлення порушень законодавства з прикордонних питань, ви можете звернутися на телефон служби «Довіра» Державної прикордонної служби України (044) 527-63-63.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»