• Посилання скопійовано

Демобілізація та строки призовів у 2016 році

У березні-квітні 2016 року відбудеться демобілізація військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі мобілізації. Чергові призови на строкову військову службу відбудуться 5 травня - 30 червня і жовтень - листопад 2016 року

Демобілізація та строки призовів у 2016 році

30 березня 2016 року Глава держави підписав Указ № 122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році».

Відповідно до Указу зі Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, Державної спеціальної служби транспорту у запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та відслужили встановлені терміни строкової військової служби. Звільнення в запас відбудеться у квітні - червні та у листопаді 2016 року.

Указом також передбачене звільнення в запас у жовтні - грудні 2016 року інших військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлені строки строкової військової служби.

Указом визначені також строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: 5 травня - 30 червня та жовтень – листопад 2016 року.

Указ набирає чинності з дня його опублікування, крім пункту 1 статті 3, який набирає чинності з 5 квітня 2016 року, та пункту 2 статті З, який набирає чинності з 1 вересня 2016 року.

Раніше, 25 березня 2016 р., Президент Петро Порошенко також підписав Указ від 25.03.2016 р. №115/2016 "Про звільнення у запас військовослужбовців, призваних під час так званої четвертої хвилі часткової мобілізації".

Указом доручено провести у березні - квітні 2016 року звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період:

«Цей Указ про демобілізацію жодним чином не вплине на високий рівень обороноздатності держави, а також на зменшення чисельності угрупування, яке знаходиться на Сході держави та біля кримського перешийку», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави також відзначив успішність кампанії з укладання контрактів з військовослужбовцями, яка ведеться значно більш високими темпами у порівнянні із минулими періодами. Президент підкреслив, що державою забезпечується достойний рівень грошового утримання військовослужбовців. Солдат-контрактник отримує грошове забезпечення поза зоною АТО не менше 7 тис. грн., а у зоні АТО – 11 тис. грн., нагадав Президент. Уже з початку цього року укладено  близько 14 тис. контрактів з військовослужбовцями на проходження служби в українському війську.

Новини на тему:

 - Коли звільнений з військової служби працівник має приступити до роботи;

 - Компенсаційні виплати працівникові, який продовжив військову службу за контрактом: що з ЄСВ?

 - Cередній заробіток мобілізованим у 2016 році - за рахунок роботодавців!

Усе про мобілізацію та демобілізацію >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Президента України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»