• Посилання скопійовано

З 30 жовтня змінюються правила бронювання квитків на потяги

Завдяки відміні різних видів бронювання щодоби пасажири зможуть купити майже на 3,9 тис. більше квитків на поїзди

З 30 жовтня змінюються правила бронювання квитків на потяги

У вільному продажу для пасажирів щодоби з’явиться майже на  3,9 тис. більше місць в поїздах далекого сполучення, які формує ПАТ «Укрзалізниця». Це відбудеться завдяки відміні різних видів бронювання та зміні розподілу місць за видами продажу.

Відповідний наказ Укрзалізниці підписано 26 вересня, він почне діяти з 30 жовтня цього року, - повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Скасовані такі види броні:

  • для реалізації місць начальником вокзалу станцій, вокзалів регіональних філій залізниць;
  • для реалізації місць начальником Відокремленого підрозділу «Український центр обслуговування пасажирів» регіональної філії Південно-Західна залізниця;     
  • для реалізації місць начальником регіональної філії.

Відмінено також такі види продажу: для організованого виїзду груп у зворотному напрямку в додаткових поїздах та вагонах і для зворотного виїзду  з держав  Європи.  

Залишилася для бронювання певна кількість місць для службових відряджень працівників залізничного транспорту.

Таким чином, загалом у вільному продажу щодобово знаходитиметься понад 97 тис. квитків.

Завдяки  внесеним змінам до наказу щодо розподілу місць у пасажирських поїздах за бронями та видами продажу вдалося збільшити кількість місць для виїзду соціально вразливих верств населення. Тепер для них у кожному поїзді передбачено для оформлення до 10 місць замість 4, як було раніше. Також розширено перелік таких осіб. Так, цією можливістю, окрім інвалідів Великої Вітчизняної війни, мають право скористатися учасники бойових дій, у тому числі АТО, інваліди 1 та 2 груп та діти-інваліди.

Для державних установ та організацій встановлено бронювання місць лише в одному поїзді за наявності інших поїздів одного маршруту.

Також переглянуті та встановлені більш жорсткі умови викупу місць для організованих груп пасажирів – не пізніше 3 діб.    

Джерело: Прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»