• Посилання скопійовано

До уваги водіїв! Відсьогодні не забувайте вмикати ближнє світло фар за містом

Поліція нагадує, що з 1 жовтня на заміських дорогах необхідно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар. В іншому випадку - штраф у розмірі 425 грн

До уваги водіїв! Відсьогодні не забувайте вмикати ближнє світло фар за містом

Вимога пункту 9.8 Правил дорожнього руху діє з 1 жовтня по 1 травняє обов’язковою для виконання і покликана  підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги як у світлу пору доби, так і в темну, - зауважують в Управлінні безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України.

Саме в зазначений період, у зв’язку зі скороченням світлового дня та погодними умовами, виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.

За ігнорування цієї норми, згідно з частиною 2 статті 122 КУпАП, за «Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів» передбачено штраф у розмірі 425 гривень.

Джерело: Національна поліція України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»