• Посилання скопійовано

Мінфін та Мінсоцполітики в тижневий термін представлять алгоритм виплати монетизованої частини економії субсидій

Міністерство фінансів та Міністерство соціальної політики в тижневий термін представлять і запровадять механізм виплати монетизованої частини зекономленої субсидії громадянам, як передбачає рішення Уряду, ухвалене в кінці квітня

Мінфін та Мінсоцполітики в тижневий термін представлять алгоритм виплати монетизованої частини економії субсидій

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко після засідання Урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку. 

«Ми з вами прийняли дуже важливий документ на засіданні Уряду – зміни до постанови № 848 по субсидіях і запропонували дуже правильний механізм щодо часткової монетизації економії субсидій. Таку підтримку повинні отримати близько 1,5 млн українських родин. Зараз ми повинні зробити все, щоб реалізувати цю постанову в повному обсязі і без жодних затримок», - сказав Павло Розенко. Нагадаємо, за рішенням Уряду виплати становитимуть близько 700 грн «живими» коштами.

За словами Павла Розенка, виконання цієї постанови повинні забезпечити місцеві органи влади. «І якісно вони зможуть це зробити, коли будуть мати чіткий алгоритм. Треба буквально на пальцях показати хто що має робити: що мають заробити надавачі послуг, управління соцзахисту, управління фінансів і що має зробити людина, щоб вчасно і в повному обсязі отримати свої кошти», - наголосив він.

Віце-прем’єр доручив провести ревізію усіх нормативних актів, в тому числі щодо порядку використання коштів субсидії. «Щоб не вийшло так, що 1 липня настало, вже має початися процес виплати коштів, а нам ще треба змінити купу документів. Тому в тижневий термін Мінсоцполітики, Мінфін і Мін’юст – прошу внести пропозиції щодо змін до нормативної бази по субсидіях, щоб ця постанова була реалізована в повному обсязі і, ще раз наголошую, без жодних затримок», - підкреслив Павло Розенко.

Нагадаємо, що рішення про виплату частини зекономлених субсидій у вигляді «живих» грошей було прийнято Урядом 26 квітня 2017р.  Відповідну постанову Кабінету Міністрів України № 300 підписав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Документом внесено зміни  до деяких постанов Уряду, в тому числі до №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних  послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива». Детальніше тут>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»