• Посилання скопійовано

Президент підписав указ про додаткові заходи для забезпечення безвізу

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеської області підписав указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до Європейського союзу

Президент підписав указ про додаткові заходи для забезпечення безвізу

«Так склався мій графік, що саме тут, в Одесі, маю підписати Указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до Європейського союзу», - повідомив Глава держави під час урочистостей з нагоди відкриття в Одесі Стамбульського парку.

«Важкою працею виборовши безвіз, ми повинні зробити максимально комфортним його реалізацію для громадян. Йдеться про істотне покращення державою тих послуг, які супроводжують українця по всьому європейському маршруту – від рідного міста до точки призначення в країни Євросоюзу. На якій би ділянці цього шляху не опинився громадянин України, йому має бути легко і комфортно користатися всіма перевагами безвізу. А всі сервіси мають бути максимально якісними», - підкреслив Петро Порошенко.

Він зазначив, що позавчора у Луцьку провів нараду за участю дипломатів, прикордонників, митників, транспортників, голів місцевих адміністрацій. «Ми проаналізували, образно кажучи, всі вузькі місця на нашому безвізовому шляху до Європи. І за результатами цієї наради я підпишу зараз указ, де чітко наголошено хто, що ще має зробити для того, щоб ніхто не мав жодних перешкод на цьому шляху. Я вітаю вас з цим», - сказав Президент.

Глава держави наголосив, що з отриманням безвізу українцям не потрібно буде:

  • більше принизливо стояти в чергах до консульських установ чи візових центрів;
  • сплачувати візові збори та послуги посередників;
  • витрачати час та гроші на бюрократичну роботу по збору нікому непотрібних паперів.

«Достатньо біометричного українського паспорту», - підкреслив він і нагадав, що вже більше 3,5 млн українців отримали ці паспорти.

Президент також додав, що голова Одеської облдержадміністрації проінформував, що попит одеситів на біометричні паспорти різко зріс, бо з’явилася довіра і потреба переконатися на власному досвіді, що таке Європа, в чому її перевага.

Петро Порошенко зазначив: «Тому ми маємо зробити все можливе, щоб були лоукости, дешеві авіаперельоти, які будуть вимірюватись декількома десятків євро. Дешеві транспортні сполучення, дешеві тури. І українці зможуть відчути ті досягнення, які ми здобули за останні три роки».

Нагадаємо, що 22 травня Європейський союз опублікував рішення про введення безвізового режиму для громадян України. Рішення про введення безвізового режиму між ЄС та Україною набуде чинності через 20 днів після оприлюднення – 11 червня.

***

Читайте також:

Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом

Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоб уникнути проблем 

Безвізовий режим для України: які документи потрібно мати для в'їзду до країн ЄС? 

Джерело: Прес-служба Президента України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»