• Посилання скопійовано

У Києві підвищують тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій

Київська міська державна адміністрація вдвічі збільшила тариф на послуги з утримування багатоквартирних будинків і прибудинкових територій з 3 до 6,43 гривні за 1 квадратний метр

У Києві підвищують тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій

Про це свідчить розпорядження КМДА.

Вказано, що розпорядження прийняте у зв'язку зі зверненням виконавців послуг з утримування будинків і прибудинкових територій, що надали відповідні розрахункові матеріали щодо нових тарифів.

Відповідно до пояснювальної записки, нові тарифи передбачені для 8 327 будинків столиці (житловий фонд Києва в цілому нараховує близько 11 тисяч багатоквартирних житлових будинків), що обслуговуються 10 суб'єктами господарювання комунальної власності (керуючими компаніями по обслуговуванню житлового фонду всіх 10 районів столиці).

Так, середній розмір тарифу для цих будинків встановлюється на рівні 6,43 гривні за 1 кв. м. Слід зазначити, що наразі середня ціна за обслуговування 1 кв. м становить від 3 до 5 гривень залежно від керуючої компанії.

Відповідно до розпорядження, у чинності залишається можливість плати за послуги за стимулюючими тарифами з 10% знижкою, якщо оплата здійснюється до 20 числа місяця, наступного після розрахункового.

Розпорядження набуває чинності від дня його опублікування.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»