• Посилання скопійовано

Врегульовано механізм сплати за ЖКП у будинках з різними типами лічильників

Уряд вніс зміни до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та Типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення

Врегульовано механізм сплати за ЖКП у будинках з різними типами лічильників

Такі зміни внесено постановою КМУ від 18.08.2017 р. № 633.

Рішення Уряду спрямоване на врегулювання питання нарахування споживачам плати за послуги водо-, теплопостачання у разі встановлення будинкових засобів обліку води та теплової енергії у багатоквартирному будинку, де окремі або всі квартири обладнані квартирними засобами обліку, та невчасної передачі частиною споживачів показань квартирних засобів обліку надавачам послуг. 

Також передбачено врегулювання питання оплати послуги з централізованого опалення місць загального користування будинку споживачами, квартири яких обладнані засобами обліку теплової енергії.

 «Ми навели порядок у системі розрахунків для тих випадків, коли багатоповерховий будинок має вузол обліку тепла, а у самому будинку всі або частина квартир обладнані квартирними лічильниками. Минулого року в місті Києві виникали ситуації, коли власник з квартирним лічильником не вчасно надавав показники постачальнику послуг ЖКП, тому його платіж розподілявся на всіх інших мешканців будинку. Ми врегулювали це питання. Тепер у випадку несвоєчасного надання показників квартирних лічильників, пошкодження пломб - плата споживачеві за споживання теплової енергії, гарячої та холодної води буде нараховуватися за нормативами споживання. Раніше такого механізму у постачальника послуг не було. Тож дисциплінованим у сплаті ЖКП споживачам не доведеться «платити за сусіда», - повідомив Геннадій Зубко.

«Такий порядок буде діяти до вступу в силу закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», який врегульовує подібні ситуації», - зазначив Геннадій Зубко.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»