• Посилання скопійовано

ДФС та Держприкордонслужба обмінюватимуться інформацією про фізосіб та авто, які перетинають кордон

ДФСУ та Держприкордонна служба започатковують обмін інформацією, необхідною для здійснення митного та прикордонного контролю при переміщенні осіб та транспортних засобів через державний кордон України та адміністративний кордон ВЕЗ «Крим»

ДФС та Держприкордонслужба обмінюватимуться інформацією про фізосіб та авто, які перетинають кордон

Про це повідомила прес-служба ДФСУ.

Порядок взаємодії інформаційних систем двох відомств затверджено спільним наказом Міністерства фінансів України та Міністерства внутрішніх справ України.  

Так, ДФС та Держприкордонслужба обмінюватимуться в он-лайн режимі інформацією про:

  • фізичних осіб (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), серія, номер паспортного документа (за наявності))
  • транспортні засоби (державний реєстраційний номер, державна належність, тип, марка, номер кузова транспортного засобу (за наявності)),

які перетинають митний кордон України та/або адміністративний кордон ВЕЗ «Крим».

Така взаємодія сприятиме скороченню часу проходження подорожуючими контрольних процедур в автомобільних пунктах пропуску. Крім того, це вперше дозволить усунути дублювання у внесенні інформації до баз даних ДПСУ та ДФС, що, своєю чергою, зменшить фактор людського впливу під час проведення контрольних процедур та, як наслідок, приведе до мінімізації корупційних ризиків.

Пілотний проект щодо взаємодії інформаційних систем вже протягом цього року стартуватиме у пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення "Нові Яриловичі" та "Краківець".

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»