• Посилання скопійовано

Медреформа в дії: що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році

Медичну реформу розпочато: закон про медреформу підписав Президент, Уряд ухвалив ключові документи. Про те, що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році, поговоримо далі

Медреформа в дії: що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році

"Урядовий портал"

Медреформу розпочато: закон про медреформу підписав Президент, Уряд ухвалив ключові документи. Розповімо, що мають зробити комунальні заклади первинної допомоги у 2018 році.

Комунальні заклади первинної допомоги у 2018 році мають:

  • Реорганізуватися у некомерційне комунальне підприємство;

Лише медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.

  • Забезпечити комп’ютеризацію, обрати МІС та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, отримати електронні цифрові підписи для закладу та лікарів;
  • Привести матеріально-технічне забезпечення закладу у відповідність до Табеля технічного оснащення;
  • Забезпечити надання ПМД у вихідні, свята та для заміни основного лікаря у відпустці, на лікарняному чи під час підвищення кваліфікації;
  • Почати активне інформування та підписання з пацієнтами Декларацій про вибір лікаря первинної допомоги;

Старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги розпочнеться з квітня 2018 року. До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі. Це зроблено для того, щоб лікарі мали час навчитися користуватися функціоналом медичної інформаційної системи, а також для тестування центрального компонента електронної системи охорони здоров’я.

  •  Укласти договір з Національною службою здоров’я України.

У січні буде оголошено конкурс на посаду голови Служби, і до липня НСЗУ буде утворена та розпочне роботу.

***

Читайте також: Медреформа: чого очікувати пацієнтам та лікарям з 2018 року?

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»