• Посилання скопійовано

Відстежувати ціни тепер можна онлайн. Мінекономрозвитку створило інфляційний калькулятор

Мінекономрозвитку створило онлайн-ресурс для відстежування динаміки цін. Зокрема, за допомогою інфляційного калькулятора можна побачити, як з часом змінювалися ціни в країні, а за допомогою онлайн-конструктора навіть розрахувати вартість окремої страви

Відстежувати ціни тепер можна онлайн. Мінекономрозвитку створило інфляційний калькулятор

Про це Укрінформ повідомили в Офісі ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office, BRDO).

“Інструмент дозволяє в декілька кліків побачити, як змінюються ціни на популярні продукти в Україні, і вже на основі цього матеріалу робити власні висновки”, – розповідає голова BRDO Олексій Гончарук.

На сайті "Платформа ефективного регулювання", що створений Мінекономрозвитку за підтримки Державної регуляторної служби, а також Офісу ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office, BRDO) та Ініціативи Європейського Союзу "EU4Business", доступний інфляційний калькулятор, що дозволяє оцінити, як з часом змінювалися ціни в країні. За допомогою онлайн конструктора можна підібрати продукти, з яких складається страва, обрати часовий проміжок, і програма покаже, як змінювалася ціна на кожен інгредієнт окремо і на всю страву в цілому.

Зазначається, що онлайн-сервіс автоматично збирає дані з відкритих джерел (Держстат, НБУ, Світовий банк, Євростат) та фіксує щоденну динаміку цін на товари за даними найбільших онлайн-супермаркетів. Інформація представлена також в регіональному розрізі за областями.

Динаміка цін оновлюватиметься:

  • на споживчому ринку в регіонах - кожні два тижні;
  • в онлайн-магазинах - щодня.

Індекси споживчих цін актуалізуються кожного тижня.

Користувач може редагувати графік відповідно до своїх цілей та завантажувати його на свій комп’ютер. Також є можливість вбудувати окремі графіки в свій веб-сайт.

Як відомо, незабаром Офіс ефективного регулювання (BRDO) планує також запустити індекс доступності житла.

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»