• Посилання скопійовано

Вибір лікаря жодним чином не пов'язаний із місцем реєстрації пацієнта, – Павло Розенко

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко запевняє, що пацієнти мають право обирати собі лікарів і отримувати доступні та якісні медичні послуги незалежно від місця реєстрації

Вибір лікаря жодним чином не пов'язаний із місцем реєстрації пацієнта, –  Павло Розенко

Пацієнти мають право обирати собі лікарів і отримувати доступні і якісні медичні послуги незалежно від місця реєстрації. На цьому у ході селекторної наради щодо впровадження медичної реформи наголосив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, - повідомляє «Урядовий портал».

«Є низка сигналів про те, що є порушення прав пацієнтів на вільний вибір лікаря. Ще раз наголошую - вибір лікаря жодним чином не пов'язаний з місцем реєстрації», - сказав він.

«З 1 квітня медична реформа почала запроваджуватися на місцях, і зараз головна задача місцевої влади по всій країні - забезпечити для людей можливість вільно обрати свого лікаря», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко повідомив, що станом на ранок 10 квітня 2018 р. підписано 304 тис. декларацій, майже 265 тисяч громадян вже обрали свого лікаря: терапевта, педіатра та сімейного лікаря.

«Сьогодні у системі вже є 1032 заклади по всій Україні. У кожній області є міста, де громадяни вже можуть підписати декларації», - зазначив він.

Найбільше декларацій, за словами Павла Розенка, підписано у Закарпатській області, місті Києві, Донецькій, Чернівецькій та Полтавській областях. Найменша кількість - у Херсонській, Черкаській, Рівненській, Сумській і Чернігівській областях.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»