• Посилання скопійовано

«Влада завинила бізнесу», — Ніна Южаніна

На думку Ніни Южаніної існуюча податкова міліція створила систему тиску на платників податків, аналогу якої немає в жодній країні світу. Саме тому її потрібно ліквідовувати, а натомість створювати єдиний орган, що перебере на себе її функції та підслідність в сфері економічних злочинів підрозділів Нацполіції та СБУ

«Влада завинила бізнесу», — Ніна Южаніна

Українська влада завинила українському бізнесу, вже багато років обіцяючи йому лібералізацію. Досить пустих балачок, необхідно діяти: послабити тиск з боку держави, в тому числі на малі та середні підприємства, – усунути всі існуючі правоохоронні органи від розслідувань в економічній сфері, створивши єдиний орган з протидії економічним злочинам, а також нарешті запровадити податок на виведений капітал, який би перезапустив економіку України.

Такі акценти зробила Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ході інтерв’ю на телеканалі «Прямий».

За її словами, нині існуюча податкова міліція створила систему тиску на платників податків, аналогу якої немає в жодній країні світу. Саме тому її потрібно ліквідовувати, а натомість створювати єдиний орган, що перебере на себе її функції, а також підслідність в сфері економічних злочинів підрозділів Нацполіції та СБУ.

«Створивши Національне бюро фінансової безпеки України, ми усунемо безкінечні прискіпування до підприємців з боку всіх трьох правоохоронних органів. З його створенням щонайменше півтора року бізнес буде поза пильною увагою і позбавиться тиску, який здійснювався на нього в останні роки. Усі справи, котрі сьогодні розслідуються, мають бути закінчені органами, що їх порушили у чітко визначений термін – не більше 6 місяців. Нові кримінальні провадження, зокрема щодо несплати податків, можуть бути розпочаті не раніше ніж за рік-півтора і лише після узгодження донарахованих за актами перевірок сум податків, після проходження всіх етапів оскарження – як адміністративного, так і судового», – наголосила Н.Южаніна.

На її переконання, лише за таких умов українські підприємства зможуть розвиватися і нарощувати обсяги виробництва, у той час, як неприйняття таких необхідних і довгоочікуваних вже багато років змін, призведе до втрати довіри бізнесу до влади.

«Невведення податку на виведений капітал вже стало найбільшим розчаруванням малих і середніх підприємців, а тому потрібно наполегливо працювати з МВФ та доводити необхідність прийняття законопроекту про податок на виведений капітал. У іншому випадку – уряд має запропонувати альтернативні інструменти задля стимулювання розвитку економіки України», – підсумувала народний депутат.

***

Читайте також: 

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»