• Посилання скопійовано

Мін’юст продовжить спрощувати процедуру реєстрації народження дитини

Наступним кроком є запуск у пологових будинках нового проекту - онлайн-реєстрації народження дитини

Мін’юст продовжить спрощувати процедуру реєстрації народження дитини

Мін’юст розширює коло послуг, які будуть доступні батькам у пологових будинках. Наразі вже запущені та діють послуги оформлення свідоцтва про народження, реєстрації місця проживання та реєстрації допомоги при народженні дитини. Наступним кроком є запуск у пологових будинках нового проекту - онлайн-реєстрації народження дитини. Про це повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко в інтерв’ю аналітичному порталу «Слово і діло».

Він підкреслив, що пілотний проект онлайн-реєстрації народження запущено в Києві буквально півтора місяця тому. Співробітники Мін’юсту за допомогою планшета і доступу до реєстру реєстрації актів цивільного стану проводять онлайн-реєстрацію факту народження дитини.

«Ми рухаємося в тому напрямку, щоб спочатку на рівні всіх обласних центрів у пологових будинках цю послугу зробити доступною, а наступний етап – це поширити таку послугу на 472 пологових будинки по всій країні», - зазначив Павло Петренко.

Очільник відомства нагадав, що Мін’юст відкрив фронт-офіси в усіх пологових будинках в обласних центрах. На даний момент фактично в усій країні працюють 472 пологових будинки, які є в партнерській програмі Мін’юсту та надають послугу реєстрації народження.

«Ми вирішили, що в одному місці, у цьому фронт-офісі, можна надати максимальний комплекс юридичних послуг. Тому що крім реєстрації народження необхідно зареєструвати місце проживання дитини. Це суміжні органи: Міграційна служба та Міністерство внутрішніх справ. Ми з ними також домовилися про партнерську програму, щоб Міністерство юстиції отримало всю цю інформацію від батьків і відразу проводило реєстрацію місця проживання», - проінформував Міністр юстиції.

За словами Павла Петренка, крім видачі свідоцтв про народження та реєстрації місця проживання у пологовому будинку минулого року Мін’юст презентував третій сервіс. Це онлайн-реєстрація допомоги при народженні дитини.

«Але ми пішли вперед. Буквально півтора місяця тому ми почали в Києві пілот, за яким можна робити онлайн-реєстрацію народження безпосередньо у пологовому будинку. Коли наш співробітник не збирає купу паперів, і несе потім до себе на робоче місце, де формується свідоцтво про народження, а безпосередньо у пологовому будинку, в палаті, мама або батько заповнюють електронну анкету (наш співробітник допомагає), вони підтверджують своє волевиявлення щодо вибору імені, місця проживання дитини, перевіряють всі дані дитини. І зразу, в режимі онлайн відбувається реєстрація», - роз’яснив Міністр.

Свідоцтво про народження можна отримати потім кур’єрською доставкою в будь-який зручний час, в будь-якому місці Україні.

«Ми для себе поставили амбітну задачу, щоб протягом наступних восьми-дванадцяти місяців, до наступної весни, всі обласні центри були долучені до цієї програми онлайн-реєстрації факту народження в пологовому будинку. І протягом 2019 – на початку 2020 року, щоб 472 пологових будинки, з якими в нас є партнерська програма, так само отримали таку можливість. Відповідний проект відомчого наказу готовий і, думаю, найближчим часом буде підписаний», - заявив Павло Петренко.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»