• Посилання скопійовано

Чи потрібно безробітним сплачувати ЄСВ щомісяця після призначення субсидії?

Міністр соцполітики Андрій Рева запевняє, що для призначення субсидії безробітному ЄСВ потрібно сплатити лише за три місяці періоду, за яких беруться доходи для розрахунку розміру субсидії

Чи потрібно безробітним сплачувати ЄСВ щомісяця після призначення субсидії?

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Тобто для «зимової» субсидії соціальний внесок має бути сплаченим за будь-які три місяці 1-2 кварталів 2018 року до моменту подачі документів в управління соцзахисту.

Якщо Вас змушують підписати річний договір на сплату ЄСВ, посилайтеся на статтю 10 Закону про ЄСВ. Вона гарантує право на одноразову сплату ЄСВ.

І якщо Ви подали заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, орган доходів і зборів в строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви зобов’язаний укласти договір про добровільну участь відповідно до типового договору.

Сплата ЄСВ відображається у базі даних Пенсійного фонду і цей період зараховується громадянам до страхового стажу.

Читайте також:

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»