• Посилання скопійовано

Мінфін без суду не має права перевіряти доходи громадян перед наданням субсидій, — Конституційний суд

Конституційний суд визнав незаконним право Мінфіну отримувати інформацію з персональними даними заради перевірки громадян перед призначенням субсидій, пільг та інших соцвиплат

Мінфін без суду не має права перевіряти доходи громадян перед наданням субсидій, — Конституційний суд

Конституційний суд України визнав незаконним право Мінфіну отримувати інформацію із персональними даними українців, заради перевірки громадян перед призначенням субсидій, пільг та інших соцвиплат, - про це повідомляє 24 канал.

Суд забов'язав Мінфін питати дозволу в українців перед отриманням їхніх особистих даних. До рішення суду Міністерство мало право запитати в банку дані, які містять банківську таємницю. При цьому питати дозволу в того, чий рахунок перевіряють, було не потрібно.

«Міністерство може бути наділене повноваженнями із отримання та обробки інформації, яка містить персональні дані, тільки для досягнення легітимної мети. Однак через відсутність будь-яких кордонів, встановленої законом, щодо подальших дій із інформацією, яка містить персональні дані, виключає навіть мінімальний захист персональних даних», – йдеться у повідомленні.

Рішення вступає в силу з дня ухвалення Конституційним Судом цього рішення, тобто з 11 жовтня, Воно є обов'язковим, остаточним і не підлягає оскарженню.

Детальніше про рішення КСУ читайте тут>>

***

Читайте також:

Джерело: 24 канал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»