• Посилання скопійовано

Сім'ям жінок, які мають звання «Матері-героїні», пропонують надати суттєві пільги з комунальних послуг

Запропоновано переглянути діючі стандарти надання пільг для сімей жінок, які мають почесне звання «Матері-героїні»

Сім'ям жінок, які мають звання «Матері-героїні», пропонують надати суттєві пільги з комунальних послуг

13 листопада 2018 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №9289 «Про внесення змін до Закону України "Про охорону дитинства" щодо підвищення соціального захисту сім'ї жінки, яка має почесне звання "Матері-героїні"».

Пропонується викласти в новій редакції частину 8 статті 13 Закону «Про охорону дитинства». Нею передбачено, що cім'я жінки, яка має почесне звання «Матері-героїні» , буде мати право на пільги, визначені цією статтею для багатодітних сімей. А це:

  • 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю);

  • 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством. Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю;

  • 50-відсоткова знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;

  • позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.

Крім того, сім'я жінки, яка має почесне звання «Матері-героїні» та має дев’ять і більше дітей, матиме право на 80%-ну знижку плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством, 80% знижку вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»