• Посилання скопійовано

У 2019 році в усіх регіонах України мають запрацювати оновлені диспетчерські служби, – МОЗ

Завдяки створенню і модернізації об’єднаних диспетчерських служб по усій країні, диспетчери екстреної допомоги менше часу витрачатимуть на обробку викликів, а до пацієнта виїжджатиме та машина, яка знаходиться найближче до адреси виклику

У 2019 році в усіх регіонах України мають запрацювати оновлені диспетчерські служби, – МОЗ

У 2019 році за кошти державного та місцевих бюджетів будуть створені нові об’єднані диспетчерські служби у Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях, а в інших регіонах – оновлені та модернізовані. Про це повідомила прес-служба МОЗ.

Запровадження об’єднаних диспетчерських служб означає, що кожен українець зможе зателефонувати на єдиний номер 103 і бути впевненим, що за необхідності до нього буде направлена найближча машина швидкої допомоги – навіть якщо вона буде з іншого району. Крім того, створення сучасних диспетчерських служб дозволяє:

  • зменшити час обробки виклику: від 3-5 хвилин до 1 хвилини у 90% випадків;
  • виконати норматив доїзду на екстрені випадки - до 10 хвилин в містах і до 20 хвилин у сільській місцевості;
  • в середньому на 20% зменшити пробіг автомобілів екстреної медичної допомоги;
  • зібрати актуальну і достовірну статистику, яку можна аналізувати для поліпшення надання екстреної допомоги.

Регіональні оперативно-диспетчерські служби зможуть підключатися та обмінюватися даними із системою «Централь 103» і запроваджувати сучасні протоколи обробки викликів.

Міністерство охорони здоров’я закликає місцеву владу сприяти центрам екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у створенні сучасних диспетчерських служб. Саме від цього залежить, наскільки якісною та швидкою буде ЕМД у кожному регіоні України.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»