• Посилання скопійовано

Хто та як зможе отримувати соцдопомоги за новими правилами? Прийнято закон

Рада 17 січня схвалила нову редакцію Закону про соціальні послуги

Хто та як зможе отримувати соцдопомоги за новими правилами? Прийнято закон

ВРУ в четвер, 17 січня, прийняла в другому читанні нову редакцію закону «Про соціальні послуги». З другого разу законопроект №4607 підтримали 230 нардепів (спочатку 222), передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, законопроект визначає основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, допомога в їх подоланні громадянам (особам), сім'ям, дітям, молоді, які потребують сторонньої допомоги.

У новій редакції буде визначена єдина термінологія і підходи в організації роботи для будь-яких цільових груп (людей з інвалідністю, безробітних, осіб, які зазнали насильства в сім'ї тощо); основні напрямки державної політики у сфері надання соціальних послуг; права і обов'язки одержувачів, завдання постачальників соціальних послуг.

Також передбачені підстави для визнання осіб, сімей, такими вимагають соцпослуг (шляхом оцінки потреб особистості, сім'ї, які перебувають в складних життєвих обставинах); єдиний порядок надання таких послуг (звернення про надання соціальних послуг, в тому числі в електронному вигляді);

Крім того, в документі визначені нові підходи щодо оплати соціальних послуг – з огляду на доходи особи, а не наявність рідних і близьких (на даний час одиноким особам соціальні послуги надаються безкоштовно, іншим – за диференційовану плату).

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій анонсував, що ВРУ в четвер, 17 січня, проголосує за нову редакцію закону «Про соціальні послуги». У ході засідання парламенту в середу нардепи розглянули 465 поправок з 560 до другого читання документа.

Як розповідалось раніше, в березні 2017 року Рада прийняла даний закон за основу. Варто відзначити, що парламентарі підтримали скорочену процедуру підготовки документа до другого читання, однак приступили до його розгляду аж у січні 2019 року.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»