• Посилання скопійовано

Після монетизації людина самостійно контролюватиме як якість послуг від постачальника, так і розрахунки за неї, – Геннадій Зубко

Геннадій Зубко підкреслив, що сьогодні українці, які отримували субсидії, знову починають вчитися платити за комунальні послуги

Після монетизації людина самостійно контролюватиме як якість послуг від постачальника, так і розрахунки за неї, – Геннадій Зубко

Урядовий портал розповідає, що впроваджуючи монетизацію субсидій, ми досягаємо двох цілей. Перше, громадяни не повинні бути заручниками постачальників послуг. Раніше рахунки для субсидіантів формувалися поза їх очами і ніхто не міг проконтролювати справжній обсяг наданих послуг і споживання. Після монетизації людина матиме живі кошти і самостійно контролюватиме як якість послуг від постачальника, так і розрахунки за них. Друге, за рахунок віртуального проходження субсидій в українців зникає зацікавленість рухатися в напрямку енергоефективності, і ми маємо зламати цей стереотип.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми не можемо говорити про можливість зменшення вартості газу у 2-4 рази, як це дехто популістично заявляє. Але ми можемо говорити про можливості зменшення удвічі або утричі енергоспоживання. А це означає, що ми можемо зменшити рахунки. І для цього необхідно мати «живі кошти», – зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець підкреслив, що сьогодні українці, які отримували субсидії, знову починають вчитися платити за комунальні послуги. Вони можуть чітко заміряти, скільки вони споживають, думати про те, як зменшити споживання, проконтролювати і вирішувати, що можна для цього зробити.

Нагадаємо, у Держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці повинні отримати «живими коштами».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»