• Посилання скопійовано

Уряд назвав ризики, пов'язані з наданням субсидії у готівці

Уряд не виключає нецільове використання виплачених субсидій, оскільки гроші будуть видаватися безпосередньо одержувачу

Уряд назвав ризики, пов'язані з наданням субсидії у готівці

У Кабінеті Міністрів України не виключають нецільове використання виплачених субсидій, так як гроші будуть видаватися безпосередньо одержувачу. Про це говориться прогнозі впливу до постанови Кабміну про старт виплати субсидій з березня, який є розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, в уряді прогнозують, що підприємства, які надають послуги ЖКГ (також управителі, ОСББ та кооперативи), з виплатою субсидій готівкою зможуть отримувати відшкодування витрат за надані послуги. Крім того, прогнозується спрощення обігу та звітності підприємств.

У Кабміні пояснили, що дають можливість домогосподарству розраховуватися з підприємствами без відстрочки, тим самим контролювати розрахунковий процес без посередників.

«Разом з тим, оскільки кошти субсидії будуть виплачуватися безпосередньо одержувачу, існує ризик нецільового використання ним коштів», – йдеться в документі.

Крім того, на початковому етапі буду існувати кілька альтернативних механізмів надання субсидій, що буде супроводжуватися певними незручностями. Серед прогнозованих ефектів також вказується позитивний вплив на «Ощадбанк», який зможе розширити коло клієнтів і залучити додаткові оборотні кошти. В уряді вважають, що нова послуга дозволить підвищити зарплати листоношам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд схвалив початок виплати субсидій з березня 2019 року.

Зазначимо, раніше також стало відомо, що у Кабміні розробляють механізм захисту від нецільового використання субсидій.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»